Ceremonie de predare a comenzii Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania”

 

Ceremonie militară emoţionantă, astăzi, la Şimleu Silvaniei, la predarea comenzii Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania” şi trecerea în rezervă a colonelului George Sas, cel care, în ultimii trei ani, s-a aflat la conducerea acestei adevărate școli de artilerie a Armatei Române.

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a onorat invitaţia de a fi prezent la acest eveniment de suflet, alături de subprefectul Virgil Ţurcaş, preşedintele Consiliului Judeţean, Dinu Iancu-Sălăjanu, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” – general-maior dr. Dorin Blaiu, militari activi, în retragere şi în rezervă, oficialităţi locale şi invitaţi.

“Domnul colonel George Sas pune astăzi punct carierei militare. E greu de cuprins în câteva cuvinte ce înseamnă o carieră de militar. Pentru mine, privită din exterior, o astfel de carieră înseamnă un stil de viaţă, onoare, disciplină şi respect faţă de valorile acestei ţări.  Cu siguranţă însă, pentru domnul colonel, a fi militar a însemnat, de-a lungul carierei şi multe restricţii şi sacrificiile impuse de rigorile acestei nobile meserii. Sunt convins însă, că pe lângă multă muncă, uniforma militară i-a adus colonelului George Sas şi multe satisfacţii. (…) O viaţă dedicată carierei militare pentru care vreau să îl felicit şi să-i adresez sincere urări de sănătate şi numai bucurii, alături de cei dragi”,  a precizat, în alocuţiunea sa, prefectul Dari Toma.

De-a lungul carierei, George Sas a fost, pe rând, de la comandant de pluton până la comandant de batalion, șef al operațiilor și șef de stat major – nivel brigadă, locțiitor al comandantului de batalion într-o misiune în teatrul de operații din Irak şi, din 2018, comandantul Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania”.

Comanda Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania” a fost preluată, începând cu 1 iulie, de locotenent-colonelul Ştefan Bara.