Festivitate de absolvire a cursurilor învăţământului dual

Festivitatea de absolvire a cursurilor învăţământului dual pentru prima promoţie de elevi din Sălaj a avut loc, astăzi, la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” din Zalău.

Este vorba de 15 elevi, cu calificarea profesională “mecanic echipamente hidraulice și pneumatice”.

Prezent la festivitate, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a felicitat, în acest context, întreg colectivul de cadre didactice de la Liceul Tehnologic ‘Mihai Viteazul’ din Zalău, unitate şcolară ce a făcut ‘pionierat’ în învăţământul dual, dar şi companiile Michelin, West, Fibrex, Silcar, Hanna şi Menservice, care s-au alăturat acestei initiative.

“În opinia mea, învățământul dual e o șansă, atât pentru elevi, cât și pentru companii. Elevii care termină clasa a VIII-a pot învăța o meserie, în cei trei ani de școală sunt plătiți și, la final, au un loc de muncă asigurat.

Învățământul dual permite elevilor să își formeze cunoștințele practice în mediul real de munca oferit de companii, să se familiarizeze cu mediul de muncă direct în firma care are nevoie de competențele elevului, ceea ce reprezintă un important atu la începutul vieții profesionale.

Dragi absolvenţi, am convingerea că nu aţi greşit atunci când aţi ales învăţământul dual, chiar dacă unii dintre voi veţi alege să continuaţi şcoala şi poate chiar să urmaţi studii universitare. Experienţa câştigată în aceşti trei ani va fi un atu pentru voi, orice cale veţi alege în viitor”, a declarat prefectul Dari Toma.