INFORMARE privind implementarea Programului pentru școli al României în județul Sălaj luna noiembrie 2018

Cu privire la implementarea “Programului pentru școli al României în județul Sălaj“, privind furnizarea și distribuția merelor, laptelui și produselor de panificație pentru preșcolari și elevi, situația se prezintă după cum urmează:

– a fost semnat contractul de furnizare a laptelui pentru zona Zalău și Șimleu Silvaniei; începând de 12 noiembrie a început distribuția în zonele menționate;

– din data de 13 noiembrie a început distribuția la produsul de panificație (corn) pentru toate zonele;

– furnizarea merelor va începe din data de 29 noiembrie, mai puțin pentru zona Zalău, pentru care depunerea ofertelor este până în data de 27 noiembrie.

Menționăm faptul că s-au încheiat/se vor încheia acorduri-cadru până în anul 2020, în acest interval nemaifiind necesară derularea unor proceduri de achiziție publică pentru furnizarea produselor mai sus amintite.

De asemenea, în data de 1 noiembrie, respectiv 21 noiembrie, au avut loc două întâlniri de lucru ale Comisiei județene Sălaj “Programul pentru școli al României“.

Astfel, în urma propunerii Inspectoratului Școlar Județean Sălaj,  membrii comisiei au stabilit că în primul  semestruI al anului școlar 2018-2019 se vor organiza zile tematice dedicate consumului de fructe, iar în semestrul al doilea se vor organiza vizite la ferme de producere/ procesare a laptelui și produselor lactate.

În cadrul zilelor tematice dedicate consumului de fructe vor avea loc și degustări de fructe, fiecare copil urmând a primi o banană, o portocală și o pară.

 

Prefect,

Florin Florian