INFORMARE privind implementarea Programului pentru școli al României în județului Sălaj în intervalul septembrie- octombrie 2019

La nivelul județului Sălaj,  în anul școlar 2019-2020,  Programul pentru școli al României a demarat în data de 09.09.2019 când a început distribuirea produselor de panificație, a laptelui și a produselor lactate către unitățile școlare din județ, conform contractelor încheiate, urmată de distribuirea merelor începând cu  data de 03.10.2019.

În anul școlar 2019-2020, la nivelul județului Sălaj beneficiază de Programul pentru școli al României un număr de 24.426 elevi și preșcolari.

Pentru semestrul I al anului școlar 2019-2020, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, se va implementa ca și măsură educativă adiacentă programului de distribuire a fructelor, organizarea în școli a unor concursuri tematice legate de consumul de fructe, inclusiv degustarea de fructe.

Până în prezent nu au au fost sesizate abateri semnificative în desfășurarea programului, doar  sesizări privind nerespectarea graficului de distribuire a produselor în școli. În acest sens, agenții economici implicați au fost atenționați să respecte obligațiile asumate prin contract, urmând să fie efectuate verificări în teren pentru constatarea remedierii deficiențelor.