Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afectuat sâmbătă, 11 mai, o vizită de lucru în judeţul Sălaj

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afectuat sâmbătă, 11 mai, o vizită de lucru în judeţul Sălaj, alături de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

În cadrul vizitei oficialii au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice din localităţi vizate de proiecte de infrastructură rutieră, au susţinut o conferinţă de presă şi au vizitat gara Jibou, alături de prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian.

La conferinţa de presă de la Zalău, ministrul Răzvan Cuc a anunţat că trei porţiuni din autostrada Transilvania ce străbat Sălajului au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, alte două tronsoane urmând a fi scoase la licitaţie la sfârşitul lui iunie.

„Autostrada este, după cum ştiţi, împărţită în mai multe secţiuni. (…) Secţiunea Mihăeşti-Zimbor – 22 mai, depunerea ofertelor, procedura a fost lansată, aşteptăm depunerea ofertelor; secţiunea Zimbor – Poarta Sălajului  – 22 mai termen de depunere a ofertelor, procedură lansată, aşteptăm să vedem firmele care vin să depună oferte; secţiunea Nuşfalău – Suplacu de Barcău –  22 mai termen de depunere a ofertelor”, a declarat Răzvan Cuc.

Acesta a adăugat faptul că alte două secţiuni, Poarta Sălajului – Zalău – tunelul Meseş şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău, vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul lui iunie.

De asemenea, tronsonul doi al centurii ocolitoare a Zalăului va fi scos la licitaţie până cel târziu în data de 24 mai, pentru proiectare şi execuţie.

Ministrul a mai afirmat că, în cazul în care nu există contestaţii, estimează că în termen de 90 de zile de la depunerea ofertelor se pot semna contractele de execuţie de lucrări.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Răzvan Cuc a adăugat faptul că se are în vedere şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea gării din Jibou.