Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, s-a aflat vineri, 17 mai în Sălaj

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, s-a aflat vineri, 17 mai în Sălaj, într-o vizită oficială, alături de ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii – Daniel Botănoiu.

Demnitarii au avut mai întâi o întâlnire de lucru cu autorităţi locale şi judeţene, la sediul Consiliului Judeţean Sălaj.

„Dincolo de lucrurile care sunt realizate, am vrut să vedem şi care sunt problemele existente în judeţ, astfel încât să venim cu răspunsuri la acestea. Am avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, cu primarul municipiului Zalău, am avut discuţii foarte bune cu repezentanţi ai comunităţilor locale. M-a bucurat faptul că aproape în fiecare localitate a judeţului, ca de altfel în fiecare localitate a ţării, au fost folosire fondurile pentru PNDL 1 şi II, care arată că acest program a avut efectul pe care ni l-am dorit. Am discutat şi despre Fondurl de Dezvoltare şi investiţii, despre faptul că toate comunităţile trebuie să acceseze acest fond, pentru că dorinţa fiecărui edil, dorinţa fiecărei comuntăţi este de a se dezvolta”, precizează premierul Viorica Dăncilă.

Vizita a continuat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Întrebată care este părerea sa despre condiţiile găsite în unitatea spitalicească, Viorica Dăncilă a precizat:

„O impresie bună, de oameni profesionişti, oameni dedicaţi, oameni care salvează vieţi, un spital în care se vede preocuparea Consiliului Judeţean, cu aparatură performantă. Dincolo de creşterea salarială pe care acest Guvern a făcut-o pentru personalul medical, pentru medici, trebuie să avem în vedere şi aparatura necesară, trebuie să avem în vedere construcţia de noi spitale, trebuie să creăm cadrul necesar, astfel încât medicii să poată să-şi desfăşoare activitatea”.

Premierul a adăugat că a avut o discuţie şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, care i-a transmis că spitalul se află în proces de modernizare cu fonduri judeţene şi europene.

De asemenea, a fost efectuată o vizita la fabrica Michelin din Zalău, alături de ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis. Premierul a subliniat că apreciază faptul că platforma industrială Michelin din Zalău a avut cel mai mare buget de investiţii în perioada 2017-2018.