29 Iulie – Ziua Imnului Național al Romaniei

Ziua Națională a Imnului României pe care o sărbătorim în fiecare an la data de 29 iulie, a fost marcată astăzi la Zalău, printr-un moment solemn, care ne-a oferit ocazia de a ne reafirma atașamentul față de valorile ce stau la baza statului român modern. Evenimentul a cuprins un scurt istoric al imnurilor României, începând cu cel de la 1848, până la imnul aculal – “Deșteaptă-te române”, precum și fragmente audio ale acestora.
„Ziua Națională a Imnului României reprezintă un bun prilej pentru a invoca istoria, care face parte din identitatea poporului nostru. În aceste momente de mare sărbătoare, vă invit, dragi sălăjeni să fim uniți în jurul valorilor autentice românești! Imnul este amprenta demnității și a respectului pe care le datorăm înaintașilor noștri pentru libertatea dăruită nouă, prin sacrificii.
Astăzi este vorba despre unitatate, credință și despre dragostea de țară, pe care noi, românii le prețuim și le cântăm de aproape două secole, în Imnul Național.
La mulți ani Imnului Național, la mulți ani România!”- Marcel Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.
Activitățile simbolice organizate cu prilejul Zilei Imnului Național s-au desfășurat cu respectarea regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cauzate de Coronavirus.