Permise auto și înmatriculări

Telefon: 0260 66 22 81

PROGRAMARE ONLINE S.P.C.R.P.C.I.V. SĂLAJ

PLATA ONLINE – GHISEUL.RO

Începând cu data de 01.10.2020 plățile aferente operațiunilor de înmatriculare, autorizații de circulație provizorie și permise de conducere se vor încasa in contul BCR sau CEC – beneficiar Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând următoarele mijloacele de plată:

  • virament (BCR, CEC sau Posta Romana)
  • mijloace de plată online
  • Sistemul Național electronic de plată ONLINE (www.ghiseul.ro)
  • POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente  – în curs de operaționalizare

!!! ATENȚIE – Contravaloarea documentelor sus-menționate (certificate de înmatriculare, autorizații de circulație provizorie, permise de conducere) NU SE MAI POATE ACHITA LA GHIȘEU !!!

Tarifele aferente confecționării plăcilor cu numere de înmatriculare (permanetă, de probă, temporare și provizorii) sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei prin virament, mandat poștal, numerar la ghișeul S.P.C.R.P.C.I.V., din cadrul Instituției Prefectului, sau la caseriile unităților Trezoreriei Statului.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei PROGRAMĂRI ONLINE, cu exceptia celor care au mai sustinut proba teoretică care obțin programarea de la ghișeu pe baza prezentării dosarelor de examinare.

Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Progrămări online.

Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – pasul 2, acestea se vor desfășura în limita timpului disponibil alocat.

Exemple:

  • pierderi plăci de înmatriculare
  • programare proba practică
  • eliberare dovezi etc.

Planificările la examen vor fi făcute exclusiv de către școlile de soferi, respectiv instructorii auto.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate – în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.

Pentru desfășurarea în condiții normale a activității contăm pe întelegerea dumneavoastră.