Permise auto și înmatriculări

Avand in vedere ca in perioada 16.03 – 15.05.2020 activitatea de examinare la proba practică nu s-a desfasurat, valabilitatea cursului de pregatire teoretica si practica se va calcula astfel:

  • a. valabilitatea cursului care a expirat in timpul starii de urgenta se prelungeste cu o perioada de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a HG 424/2020, respectiv 28.05.2020
  • b. valabilitatea cursului care a expirat in timpul starii de alerta se mentine si se prelungeste cu o perioada de 90 de zile de la incetarea acestei stari
  • c. valabilitatea cursului care erau in termenul de valabilitate pe perioada starii de urgenta se prelungeste cu 60 de zile, indiferent de data la care expira

 

Planificarile la examen vor fi facute exclusiv de catre scolile de soferi, respectiv instructorii auto.

Examenul pentru proba teoretica se reia incepand cu data de 15.06.

 

Programarile pentru cei care au mai sustinut proba teoretica se obtin de la ghiseu pe baza prezentarii dosarelor de examinare.Pentru cei care dau prima data proba teoretica vor sustine sala in ziua in care sunt inregistrati in sistem pe baza programarii online de pe seitul prefecturii „inregistrare dosar examinare”. In sala de asteptare este permisa accesul a max 4 persoane cu obligativitatea purtarii corecte a mastii. Recomandam candidatilor declarati admisi programarea la traseu la sala sau predarea dosarului scolii de soferi sau instructorului in vederea progamarii la proba practica.

 

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor,  se menține, pentru o perioadă de:

  • 90 de zile, de la data încetării stării de urgență, în cazul permiselor de conducere;
  • 45 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru autorizațiile de circulație provizorie.

 

Totodată se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere, examinare sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități, documente care au expirat în interiorul stării de urgență,  pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării acesteia.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor  informează că se menține suspendarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național,  pentru 30 de zile începând cu data de 16.04.2020,  cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației  actuale.

Detalii privind modalitățile de reprogramare în vederea examinării vor fi comunicate la încetarea stării de urgență prin intermediul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor,  site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituției Prefectului și cu sprijinul  mass-mediei centrale și locale.

Telefon direct Serviciul regim permise și înmatriculări: 0260 662 281

Comunicat privind măsurile luate de DRPCIV în vederea evitării aglomerării de persoane la sediile serviciilor publice teritoriale precum și a prevenirii răspândirii COVID-19

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 11-31.03.2020 activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online.

Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – pasul 2, acestea se vor desfășura în limita timpului disponibil alocat.

Exemple:

  • pierderi plăci de înmatriculare
  • programare traseu
  • eliberare dovezi etc

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate – în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.

Pentru desfășurarea în condiții normale a activității contăm pe întelegerea dumneavoastră.