În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență Sălaj desfășurată în data de 7 octombrie 2020, au fost adoptate următoarele

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență Sălaj desfășurată în data de 7 octombrie 2020, au fost adoptate următoarele:
1. Începând cu data de 09.10.2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încăt să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Sălaj.
2. Începând cu data de 09.10.2020, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, și a celor licențiați în domeniul jocurilor de noroc în spațiu închis (în interior) și exterior (la terase), nu se poate prelungi după orele 24.00 și se desfășoară, obligatoriu, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.
3. (1) Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor și a celor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor din localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.
(2) Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
(3) Măsurile prevăzute la alin.(1) – (2) intră în vigoare începând cu data de 12.10.2020.
4. (1) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în aceste spații, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.
(2) Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
(3) Operatorii economici menționați la alin. (1) vor respecta obligațiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, emis în temeiul art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările ulterioare.
(4) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (3) intră în vigoare începând cu data de 12.10.2020.
5. Sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
6. Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea cel mult a unui număr de 50 de persoane în interior si de maximum 100 persoane în exterior și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, a principiilor și măsurilor generale prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.228 din 3 iulie 2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecționare, formare, instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și unele activități specifice organizate de către instituțiile cu atribuții în domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice și cele din domeniul diplomatic.