Marcarea Zilei Naţionale a României la Zalău şi Şimleu Silvaniei

“Sărbătorim, astăzi, Ziua Naţională  României, o zi în care, acum poate mai mult ca niciodată, trebuie să ne reamintim tot ce este frumos şi bun în ţara noastră. Trăim de aproape doi ani de zile sub spectrul unei pandemii care ne-a scos din rutina zilnică şi ne provoacă, zi de zi, la o luptă de cele mai multe ori inegală. Am convingerea însă, că la fel ca în alte bătălii purtate de-a lungul istoriei, vom ieşi mai puternici din această încercare. Mesajul meu, de Ziua Naţională a României, se rezumă la un singur cuvânt: unitate. Doar împreună, români maghiari şi alte naţionalităţi, putem învinge pandemia, doar împreună putem trece peste dificultăţile economice, doar împreună putem aduce România în elita ţărilor europene. Pe de altă parte, chiar dacă pare o picătură într-un ocean, efortul fiecăruia din noi contează, iar suma tuturor acestor eforturi ne va duce o Românie de mâine aşa cum ne-o dorim.  Trebuie să purtăm mereu în suflet o rază de soare şi o speranţă pentru un viitor mai bun. La mulţi ani tuturor sălăjenilor! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, transmite prefectul judeţul Sălaj, Dari Toma, în mesajul său, prilejuit de Ziua Naţională a României.

Prefectul  Dari Toma, alături de subprefectul Virgil Ţurcaş au fost prezenţi, miercuri, la manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie, organizate la Zalău şi Şimleu Silvaniei.

Manifestările au inclus un ceremonial militar şi religios, cu alocuţiuni ale oficialităţilor, depuneri de jerbe de flori şi defilarea trupelor.

Activităţile au fost organizate, în colaborare, de Instituţia Prefectului Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj, primăriile Zalău şi Şimleu Silvaniei şi structurile Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne.

La finalul ceremoniei de la Şimleu Silvaniei, oficialii din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj au fost prezenţi la vernisajul unei expoziţii documentare dedicate împlinirii a 770 de către oraşul de la poalele Măgurii, eveniment organizat în casa în care s-a născut Iuliu Maniu.