Start al Maratonului Vaccinării la Zalău

Startul Maratonul Vaccinării din parcarea Zalău Value Centre a fost astăzi unul lansat, zeci de persoane fiind prezente, la ora 15.00, pentru a fi imunizate pe cele două fluxuri puse la dispoziţie de autorităţi.

Deschiderea maratonului a fost dată de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, alături de prefectul Dari Toma, preşedintele Consiliului Judeţean – Dinu Iancu-Sălăjanu, viceprimarul Zalăului – Nicolae Fazakas, directorul Zalău Value Centre – Sergiu Potra şi alte autorităţi locale şi judeţene.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a felicitat în acest context cadrele medicale implicate în campania anti-COVID, structurile MAI, dar şi autorităţile din Sălaj pentru modul cum a fost organizat acest maraton al vaccinării, cu Instituţia Prefectului ca principal “agregator” al tuturor celor implicaţi.

„Am convingerea că normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii va veni cât mai curând. Depinde de noi, de câţi vom alege să ne imunizăm, să ne vaccinăm, pentru a reveni la viaţa de dinainte de această pandemie. Sper ca duminică seara să primim o veste bună de la Instituţia Prefectului Sălaj, ‘integratorul’ acestei acţiuni, că numărul celor care s-au imunizat a fost peste aşteptări. Când vedem câtă lume aşteaptă să intre pe cele două fluxuri avem încredere că efortul dumneavoastră, al organizatorilor nu a fost şi nu va fi în zadar”,  a precizat Lucian Bode.

La rândul său, prefectul Dari Toma a mulţumit şi el cadrelor medicale şi tuturor instituţiilor publice şi private care s-au implicat în organizarea evenimentului şi i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze simplu şi în siguranţă, la Maratonul Vaccinării.

„Din punctul meu de vedere, am susţinut încă de la început şi îmi menţin părerea că vaccinarea este singura posibilitate de a reveni la normalitate. Am gândit acest maraton al vaccinării pentru a oferi tuturor sălăjenilor care doresc să se imunizeze posibilitatea de a face acest lucru în cele mai bune condiţii şi în cel mai simplu mod cu putinţă: fără programare, doar cu buletinul. (…) Îndemn cetăţenii să se vacineze, să-şi ia doza de libertate. Libertatea de a munci, de a învăţa, de a călători, de a te întâlni cu prietenii şi cu cei dragi”, declarat prefectul judeţului Sălaj.