Centrul de vaccinare de la Crasna este funcţional începând de marţi, 6 aprilie

Centrul de vaccinare Crasna

Centrul de vaccinare de la Crasna este funcţional începând de marţi, 6 aprilie, cu un flux care permite imunizarea a 60 de persoane, zilnic, inclusive sâmbătă şi duminica, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

“Aşa cum a mai spus, în opinia mea vaccinul rămâne cea mai importantă armă a noastră în lupta cu pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2. În aceste condiţii, mă bucur că autorităţile s-au mobilizat şi au reuşit deschiderea unui nou centru de vaccinare, într-una din cele mai mari comune din Sălaj. Aşa cum am putut vedea astăzi, centrul oferă condiţii foarte bune pentru întreg fluxul de imunizare, iar interesul populaţiei locale este unul ridicat”, a  precizat prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, după ce a vizitat, marţi, noul centru de vaccinare.

Centrul funcţionează în cadrul Compartimentului recuperare, medicină fizică şi balneologie al Spitalului de boli cronice din Crasna.

În perioada imediat următoare va fi deschis şi centrul de vaccinare de la Sărmăşag, alături de alte trei fluxuri de vaccinare în Zalău (două) şi Şimleu Silvaniei.

În Sălaj sunt funcţionale în prezent 10 fluxuri de vaccinare, dintre care patru în Zalău şi câte unul în Jibou, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei, Hida, Ileanda şi Crasna.

În contextual vizitei de centrul de vaccinare din Crasna, managerul Spitalului de Boli Cronice, Nagy Andrea-Erika, a prezentat prefectului Dari Toma investiţiile realizate cu fonduri europene în această modernă unitate spitaliceacă ce va putea reveni la destinaţia iniţială de spital de boli cronice după ce nu va mai fi spital suport COVID.