Creştere cu 33% a numărului de paşapoarte

 

Un număr de 7.070 de cereri de eliberare de paşapoarte au fost primite de către Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Sălaj, în trimestrul III al acestui an, în creştere cu 33,27 % faţă de perioada similară din 2021 (5.305 cereri).

În primele nouă luni ale acestui an au fost preluate, în total, 21.133 de cereri, comparativ cu 9.182 cereri în 2021.

Plata taxelor pentru eliberarea paşapoartelor se poate face de acum şi prin intermediul terminalului Self Pay din incinta sediului Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Sălaj.

Contravaloarea paşaportului simplu electronic este de 258 lei pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani şi 234 lei pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani. Pentru paşaportul simplu temporar, contravaloarea este de 96 lei, indiferent de vârstă.

Termenul de eliberare este de 5 zile pentru paşaportului simplu electronic, respectiv 10 zile lucrătoare pentru paşaportului simplu temporar.

În scopul eliminării timpilor de aşteptare pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, reamintim faptul că este operaţională partea dedicată judeţului nostru din platforma www.epasapoarte.ro, unde solicitanţii de paşapoarte pot opta pentru programarea online a depunerii cererilor specifice, în perioada analizată remarcându-se o utilizare foarte mare a acestei facilități de către cetățeni, de obicei aceasta fiind realizată de către solicitanții de pașapoarte domiciliați în alte județe decât județul Sălaj.

Tot pe platforma mai sus amintită este funcțională opțiunea ”Status pașaport” prin care cetățenii pot verifica stadiul emiterii pașapoartelor simple electronice.