Întâlnire de lucru privind traseul din Sălaj al autostrăzii Transilvania

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, vineri, la sediul instituţiei, o întâlnire de lucru privind clarificarea unele aspecte legate de porţiunea din Sălaj a Autostrăzii Transilvania, care traversează comunele Zimbor, Sânmihaiu Almaşului, Românaşi, Treznea şi municipiul Zalău.

 

La întâlnire au fost prezenţi, alături de prefectul Dari Toma, subprefectul Virgil Ţurcaş, primarii comunelor menţionate, viceprimarul Zalăului – Teodor Bălăjel, directorul OCPI Sălaj – Sergiu Panie, directorul APIA Sălaj – Călin Perneş şi reprezentanţi ai constructorului şi ai firmei care execută măsurători topografice.

 

Au fost aduse în discuţie problemele semnalate de localnicii de pe traseul autostrăzii privind modul de depozitare a pământului excavat de către constructor, procedurile de identificare a trenurilor care vor fi expropriate şi modul de decontare a subvenţiilor APIA pentru terenurile peste care va trece şoseaua de mare viteză.

 

“La autostradă se lucrează în acest moment şi toate procedurile legate de identificarea terenurilor şi expropriere sunt în derulare. Rog reprezentanţii administraţiilor locale, dar şi constructorul să aibă în vedere că este vorba de o prioritate naţională. Sunt convins că un proiect de o asemenea anvergură înseamnă un deranj şi anumite probleme pe care, împreună, trebuie să le rezolvăm. Pe de altă parte, autostrada va aduce şi numeroase avantaje comunităţilor pe unde va trece. Solicit tuturor celor implicaţi să respecte legea, dreptul la proprietate şi să ia toate măsurile pentru ca proiectul să se deruleze în termenele stabilite. Constructorul trebuie să fie atent la modul cum execută lucrarea, iar autorităţile locale trebuie, la rândul lor, să acorde acestuia sprijinul necesar pentru ca proiectul să meargă bine”, a precizat, în cadrul întâlnirii, prefectul Dari Toma.