Vizita Ministrul Afacerilor Interne si a directorului CNI in Salaj

Vizita Ministrul Afacerilor Interne si a directorului CNI in Salaj

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, efectuează joi, alături de directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Irina Pătrăşcoiu, o vizită de lucru în judeţul Sălaj.

În prima parte a vizitei, cei doi oficiali au participat, alături de prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, la o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor teritorial administrative din judeţ.

În deschiderea întâlnirii, prefectul Dari Toma a reamintit faptul că ministrul Lucian Bode este cel care a accelerat implementarea proiectului autostrăzii Transilvania pe traseul din Sălaj şi proiectul şoselei de centură a Zalăului, în perioada când era ministrul al Transporturilor iar CNI a fost şi este un actor important în dezvoltarea judeţului, prin finanţarea cinematografului din Zalău, a bazinelor de înot din Zalău şi Jibou, a unor săli de sport, complexuri sportive, reabilitări de aşezăminte culturale sau lucrări de primă urgenţă.

În acelaşi context, ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că relansarea economică se poate realiza doar prin investiţii – singura cale de dezvoltare durabilă, iar CNI este una din instituţiile cheie ale statului român şi un partener al administraţiilor publice locale, având 233 obiective de investiţii în Sălaj, din care 14 finalizate.

Directorul general al CNI a adăugat faptul că bugetul instituţiei a crescut în acest an, iar modificările legislaţiei permit finanţarea unor noi tipuri de proiecte, vizând aducţiuni de apă şi canalizări, creşe, grădiniţe, şcoli, cabinete medicale, fose septice și stații de microepurare, precum și amenajarea de drumuri de interes local.

Irina Pătrăşcoiu le-a precizat celor prezenţi faptul că CNI nu are o alocare pe programe, ci se finanţează urgenţele pe care le identifică fiecare administraţie locală în parte, instituţia fiind putând să acceseze şi fonduri europene, începând perioada de programare 2021-2007.

Întâlnirea cu reprezentanţii unităţilor teritorial administrative din judeţ a fost urmată de o conferinţă de presă.