Noi centre de vaccinare în Sălaj

“Vaccinul rămâne cea mai importantă armă a noastră în combaterea pandemiei, motiv pentru care deschidem, în perioada imediat următoare, două noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19, la Sărmăşag şi Crasna”, precizează prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma.

Prefectul Dari Toma, alături de subprefectul Andrea Ciortea şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş au verificat, joi, locaţiile în care vor funcţiona cele două centre de vaccinare. De asemenea, au avut loc discuţii cu personalul medical şi reprezentanţii administraţiei locale, în ceea ce priveşte autorizarea acestor centre.

În ambele locaţii există îndeplinite toate condiţiile pentru ca procesul de imunizarea a populaţie să se desfăşoare în mod corespunzător. Planificarea celor care doresc să fie vaccinaţi a demarat deja, existând o listă de aşteptare de peste 600 de persoane pentru centrul de vaccinare de la Sărmăşag şi circa 450 de persoane la Crasna.

În perioada imediat următoare se aşteaptă alocarea dozelor de vaccin şi posibilitatea de planificare pe platformă a persoanelor, pe zile şi ore, respectiv deschiderea acestor noi centre de vaccinare.

“Mă bucur să există un interes mare al populaţiei pentru vaccinare, dovedit de listele de aşteptare existente la această oră. Sper să putem dechide cât mai repede aceste centre. În acelaşi context, vreau să mulţumesc autoritărilor locale şi întregului personal medical implicat, pentru eforturile din această perioadă şi să le transmit că mă bazez în continuare pe sprijinul lor. De asemenea, vreau să îi asigur de sprjinul nostru necondiţionat, atunci când au nevoie”, declară prefectul Dari Toma.

Aceste două noi fluxuri se alătură celor 11 existente deja la Zalău (6), Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Hida şi Ileanda.