“Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare”

“Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare”, este mesajul transmis marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma.

Acesta a precizat faptul că vaccinarea anti-COVID trebuie să continue pentru a reduce la minim posibilitatea apariţiei unui al patrulea val al pandemiei, sălăjenii având posibilitatea să se imunizeze, fără programare, în cele 13 centre de vaccinare deschise la nivel judeţean.

Prefectul Dari Toma a subliniat că cei interesaţi se pot imuniza, la centrul de vaccinare de la Cercul Militar Zalău, cu vaccinul produs de Johnson&Johnson, pentru care este suficientă o singură doză şi nu se face rapel.

În ceea ce priveşte Maratonul de vaccinare din perioada 21-23 mai, din parcarea Zalău Value Centre Zalău, prefectul a mulţumit pentru mobilizarea excepţională Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, conducerii Zalău Value Centre, Direcției de Sănătate Publică, Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Zalău, Crucii Roşii, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Pentru cei imunizaţi cu prima doză de Pfizer la Maraton, Instituţia Prefectului va organiza, peste trei săptămâni, un eveniment similar, în parcarea Zalău Value Centre, pentru rapel.

Prezentă la conferinţa de presă de marţi, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, a arătat că sălăjenii au în ceast moment oportunitate de a se imuniza, la alegere, cu oricare dintre cele patru vaccinuri disponibile, fără programare, doar cu buletinul.

Ligia Marincaş a precizat că vaccinarea va continua, cu accent pe comunităţile din mediul rural şi tinerii cu vârste între 16-18 ani.