Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit, marţi, şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social.
Pe ordinea zi s-au aflat:
– evoluţia principalilor indicatori economico-sociali ai judeţului Sălaj (Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj);
– normele sanitar veterinare privind comercializarea produselor de origine animală şi nonanimală, precum şi condiţii optime de păstrare (Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj);
– târguri şi abatoare autorizate să deservească populaţia cu carne de ovine pentru perioada sărbătorilor pascale (Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj).
Potrivit datelor prezentate de director executiv adjunct al DSVSA Sălaj, Bacso Laszlo, pentru asigurarea cărnii de miel pentru sărbătorile pascale, în judeţ există două abatoare autorizate, respectiv abatorul Ovine Sălaj din Hereclean şi abatorul Siciliana, din Şimleul Silvaniei. Miei se mai pot achiziţiona şi direct de la producători şi se pot sacrifica la producători, cu respectarea normelor de bunăstare.