Sprijin de la Guvern pentru localitățile sălăjene afectate de inundații

Guvernul României va sprijini cu 1,67 de milioane de lei administrațiile locale din municipiul Zalău, 10 comune, precum și Consiliul Județean Sălaj, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale, care au avut loc în cursul lunii iunie.
Aceste fonduri vor fi utilizate pentru repararea unor drumuri judeţene, poduri, podeţe şi punţi pietonale, străzi, drumuri comunale, drumuri săteşti şi forestiere, unor instituții şi obiective socio – economice afectate de inundaţii etc.
Cea mai importantă sumă va ajunge către Primăria Zalău (472 de mii de lei), iar banii vor fi folosiți pentru lucrări de reparații șapte unități de învățământ. 366 de mii va primi și Consiliul Județean pentru intervenții pe drumul județean 108 S (pe raza comunelor Zalha și Gârbou).
Zalha a fost cea mai afectată comună în urma inundațiilor, iar aici vor ajunge 186 de mii de lei pentru reparații la drumuri comunale, podețe și la școala gimnazială Zalha. Și edilii din Cizer, Halmășd, Buciumi, Creaca, Cristolț, Gârbou, Ileanda, Plopiș și Zimbor vor primi diferite sume pentru reparații și intervenții de primă necesitate la obiectivele afectate de inundații.
“Le mulțumesc colegilor din Instituția Prefectului și reprezentanților din instituții și primării care s-au mobilizat și au reușit să întocmească într-un timp foarte scurt procesele verbale de evaluare a pagubelor, în urma verificărilor efectuate în teren. Astfel a fost inițiat cu celeritate și proiectul de hotărâre de guvern. În urma alocărilor de sume vor putea fi demarate cât mai repede lucrările de refacere a obiectivelor afectate din județ”, declară Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.