Vizita ministrului Mediului în Sălaj

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, s-a aflat joi, 9 iunie, în vizită de lucru în judeţul Sălaj.

În prima parte a zilei, ministrul s-a întâlnit, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj, cu prefectul Dari Toma, subprefecții Virgil Turcaș și Florin Florian și reprezentanţii autoritorilor judeţene, cu care a discutat despre programele de finanţare pregătite de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor şi dezvoltarea sistemelor de apă şi canalizare.

Ulterior, Tanczos Barna s-a întâlnit cu şefii instituţiilor deconcentrate din Sălaj subordonate ministerului, iar mai apoi a susţinut o conferinţă de presă.

În cadrul conferinţei, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a felicitat autorităţile din Sălaj pentru modul de implementare a sistemului de management integrat al deşeurilor, subliniind totodată faptul că Sălajul este pe primele locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte gospodăriile care beneficiază de reţele de apă şi canalizare.

Vizita ministrului a continut la Centrul de management integrat al deşeurilor (CMID) Dobrin şi lacul de acumulare de la Vârşolţ.