Vizita ministrului agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită de lucru în judeţul Sălaj, pentru a vedea, pe teren, situaţia culturilor agricole afectate de secetă din zona Bobota, Măerişte şi Valea Pomilor.

În cadrul acestei vizite, ministrul a fost însoţit de prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, subprefectul Florin Florian, directorul Direcţiei Agricole, Silviu Pop, directorul filialei judeţene a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Dana Crişan, specialişti în agricultură şi fermieri din zonele afectate.

Ministrul Petre Daea le-a precizat fermierilor că în cazul culturilor distruse de secetă, înregistrate la APIA, aceştia pot accesa un credit cu dobândă avantajoasă de la CEC Bank, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul căruia îşi pot finanţa continuarea activităţii. De asemeanea, ministrul le-a dat asigurări fermierilor privind plata subvenţiei la motorină şi plata a 70% din subvenţia APIA pentru anul agricol 2022-2023 în toamna acestui an, spre deosebire de 50%, cât era până în prezent.

“Ca preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, voi face toate demersurile ca evaluarea pagubelor de către comisiile înfiinţate prin  ordin de prefect să se realizeze în cel mai ascut timp, astfel încât autorităţile centrale să aibă o imagine clară a acestor pagube şi să poată lua măsurile necesare pentru sprijinirea fermierilor”, a precizat, la rândul său, prefectul Dari Toma.