Ziua Armatei României 2021

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a fost prezent luni, alături de subprefectul Virgil Ţurcaş, la activităţile prilejuite de sărbătorirea zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României.

“Pentru tot ce a însemnat în trecut, tot ce reprezintă astăzi şi ce va reprezenta în viitor, armata României este şi trebuie să rămână un simbol, un exemplu, un sprijin pe care românii să se poată baza în situaţiile crititice.

Aşa cum este şi sprijinul pe care armata îl oferă în prezent în gestionarea şi  eradicarea pandemiei de COVID-19 sau aşa cum este sprijinul acordat în cazul unor situaţii de urgenţă, precum inundaţiile sau căderile masive de zăpadă.

Pe lângă toate acestea, prestigiul actual al amatei române este dat, în mod cert, şi de modul în care militarii, înclusiv din Sălaj, îşi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţii externe.

La ceas de sărbătoare, adresez tuturor militarilor, atât personal cât şi ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, sincere felicitări şi succes în toate misiunile şi activităţile pe care le aveţi.

La mulţi ani tututor militarilor activi, în retragere şi în rezervă. La mulţi ani Armatei României”, a  precizat, în alocuţiunea sa, prefectul Dari Toma.

Cu acest prilej, conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a depus la Monumentul Eroilor, o jerbă de flori, în memoria celor peste 58.000 de ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă, între august şi octombrie 1944, dar şi pentru cei ce s-au jertfit în atâtea bătălii pentru apărarea independenţei şi integrităţii României.