Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată miercuri, la Zalău, printr-un ceremonial militar şi religios, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene.
În cadrul ceremonialului, profesorul de istorie Diana Vaida a vorbit despre semnificaţia şi istoricul Drapelului Naţional, iar mai apoi prefectul Dari Toma a dat citire unei alocuţiuni privind această sărbătoare naţională.
„Tricolorul este mai mult decât o simplă pânză tricoloră. El este simbolul identității noastre naționale, al unității și diversității poporului nostru. Este un simbol al valorilor fundamentale pe care se bazează societatea noastră: democrație, libertate, egalitate și respect reciproc. Astăzi, în contextul geopolitic actual, mai mult ca niciodată, este important să ne unim sub tricolor și să fim mândri de identitatea noastră românească. Trebuie să ne apărăm valorile și să construim împreună un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare”, a declarat prefectul Dari Doma
Purtat pe braţe de şase militari, tricolorul a fost sfinţit şi sărutat de oficialităţi, iar mai apoi a fost arborat pe catargul din centrul Zalăului.
Festivitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, pe fundalul sonor asigurat de Fanfara Promenada Zalău.