102 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918

Se împlinesc astăzi 102 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, când românii şi-au văzut împlinit un vis măreţ. Cu această ocazie, prefectul Marcel Virgil Țurcaș, împreună cu subprefecţii Romeo Sârca și Robert Vasvari au depus jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea lui Iuliu Maniu și George Pop de Băsești.
“Ziua Națională este sărbătoarea de suflet a românilor, zi în care ne amintim cu gratitudine și solemnitate de trecut şi de jertfa înaintașilor noștri (Regele Ferdinand, Iuliu Maniu, Ionel I.C. Brătianu, George Pop de Băsești, și mulți alții), care au contribuit la împlinirea unui ideal național.
Vă îndemn să purtăm în suflet această zi specială, fiind conștienți de valorile și tradițiile care ne definesc în prezent ca popor, dar și de responsabilitățile pe care le are fiecare dintre noi. Împreună avem un obiectiv important, acela de a construi pentru noi şi pentru copiii noştri o viaţă mai bună şi mai sigură.

La mulți ani, dragi sălăjeni, oriunde v-ați afla!
La mulți ani, România!”, a declarat prefectul Marcel Virgil Țurcaș.

Anul acesta, Ziua Națională a fost marcată într-un cadru restrîns, doar cu participarea oficialităților județene (fără public), fără paradă militară și fără alte evenimente intrate în tradiție.