Ceremonialul militar şi religios, organizat la Zalău cu ocazia Zilei Eroilor

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a fost prezentă, joi, la Zalău, la ceremonialul militar şi religios, organizat cu ocazia Zilei Eroilor.
În cadrul ceremonialului de joi, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Sălaj au depus o jerbă de flori, la monumental din Cimitirul Eroilor.
“Fie că au luptat pe câmpurile de bătălie din Războiul de Independență, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial sau în alte conflicte, eroii noștri au demonstrat un curaj și o abnegație excepționale, punând interesele națiunii mai presus de orice altceva. Jertfa lor nu a fost în zadar. Datorită sacrificiului lor, ne bucurăm astăzi de libertate, independență și unitate națională. Ei ne-au lăsat o moștenire inestimabilă şi este de datoria noastră să o prețuim și să o ducem mai departe”, a precizat, în cadrul alocuţiunii susţinute cu acest prilej, prefectul Dari Toma.
Festivitatea s-a încheiat cu defilarea plutoanelor aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al județului Sălaj, pe muzica Fanfarei Promenada Zalău.
Evenimentul a fost organizat de către Instituţia Prefectului – Judeţul Sălaj, primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Sălaj, împreună cu structurile locale ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne.