Campanie de vaccinare la cea mai mare fabrică de ciorapi din Europa

“Pentru noi, campania de vaccinare este acţiunea prioritară şi primordială în acest moment. Dacă nu reuşim să vaccinăm majoritatea angajaţilor, nu vedem altă variantă de ieşire din pandemie. În acest moment există o singură metodă validată ştiinţific de ieşire din pandemie: vaccinarea. Punct. Nu există o altă variantă”, susţine Dana Chioran, director general al Hanes Global Suplly Chain Romania, cea mai mare fabrică de ciorapi din Europa, localizată în Zalău.

Campania de vaccinare la sediul companiilor, prin intermediul echipei mobile, a ajuns marţi, 11 mai, la angajaţii Hanes Romania, parte a Hanes Brans Inc, companie americană de articole de îmbrăcăminte cu peste 61.000 de angajaţi la nivel internaţional.

Fabrica de la Zalău are în prezent 528 de angajaţi, dintre care în campania de vaccinare de marţi au fost imunizate 153 de persoane.

“Suntem responsabili pentru sănătatea oamenilor noştri. Aceasta este prima noastră responsabilitate. Tot ce înseamnă protecţia muncii şi protecţia sănătăţii angajaţilor, pentru noi este pe primul loc. Abia după aceea vin performanţele noastre, pentru că acelea se pot recupera.  Indiscutabil, noi ţintim o imunitate de grup de 70%. Noi nu obligăm angajaţii să se vaccineze, ci doar le asigurăm tot suportul, astfel încât dacă ei doresc, să poată să ajungă să se vaccineze. Faptul că autorităţile au iniţiat această campanie de vaccinare şi au venit în sprijinul nostru, pentru noi e un mare plus. Eu încurajez Direcţia de Sănătate Publică Sălaj să mai facă acţiuni de genul acesta”, precizează Directorul Hanes Romania.

Potrivit acesteia, dacă după ziua de marţi vor mai fi angajaţi care vor să se vaccineze, cu ajutorul DSP se va face o programare la un centru de vaccinare din Zalău.

Fabrica din Zalău a grupului Hanes este cea mai mare fabrică de ciorapi de damă din Europa, lideri de piaţă în Franţa şi Germania. Capacitatea de producţie este un milion de bucăţi pe săptămână.