Comemorarea martirilor de la Treznea

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a fost prezentă, sâmbătă, la manifestările prilejuite de comemorarea martirilor de la Treznea.
În cadrul unui ceremonial militar şi religios, au fost depuse jerbe de flori la monumentul din cimitirul eroilor şi la monumentul din centrul localităţii, dedicat memoriei martirilor-eroi, decedaţi în 9 septembrie 1940.
“Cu profund respect, suntem prezenţi astăzi, aici, ca în fiecare început de toamnă, pentru a comemora martirii din Treznea, o localitate care a fost martora unor evenimente tragice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. (…) Nu trebuie să mai repetăm greşelile trecutului, iar în acelaşi timp e necesar să facem eforturi pentru a construi un viitor în care pacea, înțelegerea și respectul pentru diversitatea umană să prevaleze. Mai ales în condiţiile în care conflictul armat de la graniţele României ne reaminteşte, în fiecare zi, că războiul înseamnă doar suferinţă, moarte, pierderi şi sărăcie. (…) Să fim un exemplu de respect pentru trecut și de apărare a valorilor noastre comune, pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc în viitor. Dumnezeu să-i odihnească pe eroii martiri din Treznea!”, a precizat, în cuvântul său, prefectul Dari Toma