Problema gazului semnalat în Crişeni, în atenţia CJSU Sălaj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj a fost convocat, în şedinţă extraordinară, joi, 14 martie, pentru a analiza situaţia gazului detectat pe raza comunei Crişeni, care iese din pământ în unele zone, dar nu provine din reţeaua furnizorului de gaze naturale din comună.

Semnalarea acestei situaţii a fost făcută de către reprezentanţii Delgaz Grid, în urma măsuritorilor pe care compania le realizează periodic.

Reprezentatul Delgaz Grid, Vasile Silaghi, a precizat în cadrul şedinţei că în zonele în care s-a semnalat prezenţa gazului compania a montat 200 de dopuri de cauciuc şi o răsuflatoare de carosabil, pentru a ajuta la dispersarea gazului şi a impiedica, astfel acumularea lui.

În acelaşi context, primarul comunei Crişeni, Călin Morar, a subliniat faptul că administraţia locală nu a primit, până în prezent, nicio sesizare din partea localnicilor privind posibile scurgeri de gaz.

Având în vedere datetele prezentate, membrii CJSU Sălaj au decis, ca măsură preventivă, monitorizarea concentrației de gaz în zonele identificate, prin efectuarea de măsurători periodice de către specialiştii Delgaz Grid, în reprezența unui reprezentant al primăriei Crișeni, pe o durată de două săptămâni, cu o periodicitate la trei zile. Măsurătorilor vor fi efectuate atât în spaţii dechise, cât şi în subsolurile clădirilor şi locuinţelor din zonele vizate.

Ulterior realizării acestor măsurători, va avea loc o nouă şedinţă a CJSU Sălaj, pentru a se analiza datele colectate şi a se lua măsurile care se impun.