Ziua Drapelului României, sărbătorită la Zalău

“Drapelul României, prin culorile sale vibrante și semnificațiile adânci, este o emblemă a libertății, prosperității, curajului și sacrificiului. Este un simbol al identității noastre naționale, care ne unește într-o comunitate puternică și plină de tradiții”, a precizat, luni, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, în alocuţiunea susţinută cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.
Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a fost prezentă, luni, la ceremonialul militar şi religios, organizat în incinta Unităţii Militare 01483 Zalău, în colaborare cu Primăria Zalău, Consiliul Judeţean şi structurile judeţene ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
În cadrul ceremoniei de luni, drapelul naţional a fost sfinţit de un sobor de preoţi, a fost sărutat de către oficialităţi, iar mai apoi a fost urcat pe catarg, în acordurile imnului României.
Despre drapelul naţional a vorbit celor prezenţi istoricul Marin Pop, din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, iar prefectul Dari Toma a adresat un scurt mesaj.
“Sărbătorirea Drapelului României este un prilej de a ne arăta dragostea și respectul față de țara noastră. Haideți să ne unim în jurul acestui simbol și să ne străduim să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare. Fie ca Drapelul României să fie mereu un far de speranță și inspirație în călătoria noastră ca națiune. La mulți ani, România! La mulți ani, Drapelului României!”, a mai precizat, în cuvântul său, prefectul Dari Toma.
Festivitatea s-a încheiat cu defilarea plutoanelor militare, pe muzica interpretată de Fanfara Promenada a Primăriei Zalău.